Tiesnese Skotijā ir atcēlusi Ķīnas studentam izvirzītu apsūdzību par automašīnas vadīšanu bez apdrošināšanas un kā argumentu minējusi to, ka skotiem visi ķīnieši var izskatīties vienādi, ziņoja Lielbritānijas laikraksts "Times".
Tiesnese Mārgareta Džimbleta noraidīja divu policijas virsnieku liecības, kuri bija atpazinuši 23 gadus veco studentu Huju Ju.

"Es negribu nevienu nekādā veidā noniecināt, bet dažreiz mēdz teikt, ka visi melnādainie cilvēki pirmajā skatienā šķiet vienādi, un tāpat var teikt, ka skotam visi ķīnieši var izskatīties vienādi," tiesnese paziņoja Grīnokas tiesā pie Glāzgovas. Viņa piebilda, ka atšķirības var pamanīt, ja ir vairāk laika paskatīties.

Divi policisti ir identificējuši Huju kā vīrieti, kuru viņi apturējuši degvielas uzpildes stacijā. Viņš noliedz, ka būtu izdarījis pārkāpumu, jo tobrīb bijis savas draudzenes dzīvoklī.

"Tā ir patiesība, ka kādas tautības vai rases cilvēki var izskatīties vienādi citas tautības vai rases cilvēkiem. Tas attiecas arī uz ķīniešiem - mums ir grūti pirmajā reizē pamanīt atšķirību starp skotu grupām," sacīja Hujs, kura teikto citēja "Times".

Lielbritānijas Rasu vienlīdzības komisijas pārstāvis paziņoja, ka tiesneses izteikumi "nav sevišķi noderīgi". Džimbletu tomēr atbalstīja Glāzgovas ķīniešu skolas pārzinis un Skotijas-Ķīnas Asociācijas priekšsēdētājs, kuri uzsvēra, ka tiesneses izteikumu mērķis nebija kādu noniecināt.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!