Ķīnas galvaspilsētas Pekinas pašvaldība lūgusi pilsētas viesnīcām un restorāniem augusta olimpisko spēļu un septembra paralimpisko spēļu laikā neiekļaut ēdienkartēs suņu gaļu.

Pekinas Pārtikas drošības pārvaldes rīkojumā noteikts, ka suņu gaļu piedāvāto ēdienu sastāvā nedrīkstēs iekļaut viesnīcas, kurām ir noslēgti līgumi par olimpisko spēļu viesu izmitināšanu, kā arī norādīts, ka skaidri jāmarķē jebkādi suņu gaļas produkti, kas izmantoti tradicionālajā ārstnieciskajā uzturā.

Suņu gaļu olimpisko un paralimpisko spēļu laikā ieteikts neiekļaut arī to restorānu ēdienkartēs, kuri varētu būt populāri ārvalstu viesu vidū.

Šāds lēmums pieņems, jo suņu gaļas produkti varētu šķist nepieņemami Rietumvalstu viesiem un dzīvnieku aizsardzības organizācijām. Pekinas paziņojumā tas pamatots ar nepieciešamību "cienīt citu valstu [iedzīvotāju] ēšanas paradumus".

Lai izvairītos no nelabvēlīgas publicitātes, suņu gaļas ēdieni pirms 1988. gada olimpiskajām spēlēm tika aizliegti arī Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā.

Vasaras olimpiskās spēles Pekinā notiks no 8. līdz 24. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!