Sieviešu grupa Saūda Arābijā aicinājusi uz apakšveļas veikalu boikotu, ceturtdien vēsta „lenta.ru”.

Sievietes pieprasa 2006. gada likuma īstenošanu, saskaņā ar kuru šādos veikalos būtu jāstrādā tikai sievietēm.

Pēc Saūda Arābijas paražām un likumiem, par pārdevējiem veikalos strādā tikai vīrieši. Šīs senās tradīcijas mērķis ir paglābt sievietes no kontaktiem ar svešiem vīriešiem.

Tomēr sieviešu apakšveļas veikalu gadījumā rodas divdomīga un pretrunīga situācija.

Daudzas sievietes sūdzas, ka krūštura vai biksīšu iegāde tām pārvēršas par pazemojošu procedūru, jo viņas ir spiestas ar svešiem vīriešiem apspriest intīmus jautājumus. Pat vīriešu dzimtes radinieka klātbūtne neglābjot situāciju.

Bieži vien sievietes spiestas šādus pirkumus veikt steigā, bez pienācīgas izvēles vai apakšveļas iegādei vispār braukt uz ārzemēm.

Ne mazāk pazemojoša un bīstama šī situācija ir pašiem pārdevējiem. Viens no vīriešiem atzinies, ka sabiedrībā kautrējas nosaukt savu nodarbošanos. Turklāt vīrieši-apakšveļas pārdevēji spiesti ar svešām sievietēm apspriest ļoti kutelīgus jautājumus, kas draud ar nopietnām nepatikšanām.

Lai atrisinātu šo situāciju, varas iestādes pieņēma likumu, kas šādos veikalos atļauj strādāt tikai sievietēm. Tomēr reliģisko darbinieku pretestības un seno tradīciju dēļ likums tā arī palicis tikai uz papīra.

Telekanāls „FoxNews" norāda, ka sievietes, kas publiskajās vietās Saūda Arābijā spiestas staigāt „no galvas līdz kājām melnās drēbēs", mājās var vilkt, ko vien vēlas. Tāpēc seksīgai apakšveļai valstī ir milzīga popularitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!