Marinādei:
200 ml baltā etiķa (12%)
700 ml ūdens
Garšvielu maisījumam:
125 g sāls
200 g Dansukker pūdercukura
2 šķēlēs sagriezti sīpoli
15 ml saberztu smaržīgo piparu
15 ml saberztu balto piparu
5 sadrupinātas lauru lapas
5 g malta ingvera
3 g maltu krustnagliņu
Pagatavošana:
Siļķes iztīra, sagriež un noskalo, bet muguras asakas atstāj. Saliek siļķes lielā bļodā. Samaisa marinādes sastāvdaļas un uzlej marinādi uz siļķēm. Liek ledusskapī uz 24 stundām. Tad siļķes notecina. Garšvielas samaisa kopā. Burkā kārtām liek siļķes un garšvielu maisījumu. Uzliek virsū slogu un tur ledusskapī 5-6 dienas. Pasniedz uz sviestmaizēm vai kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit