pikanta_silke_delfi
Nu, nu, nerauc pieri! Kāpēc ne siļķes Ziemassvētkos? Lauz stereotipus un pārsteidz visus! Tici mums - tas būts gards pārsteigums.
Sastāvdaļas:

2 kg svaigu siļķu

Marinādei:

200 ml baltā etiķa (12%)

700 ml ūdens

Garšvielu maisījumam:

125 g sāls

200 g Dansukker pūdercukura

2 šķēlēs sagriezti sīpoli

15 ml saberztu smaržīgo piparu

15 ml saberztu balto piparu

5 sadrupinātas lauru lapas

5 g malta ingvera

3 g maltu krustnagliņu

Pagatavošana:

Siļķes iztīra, sagriež un noskalo, bet muguras asakas atstāj. Saliek siļķes lielā bļodā. Samaisa marinādes sastāvdaļas un uzlej marinādi uz siļķēm. Liek ledusskapī uz 24 stundām. Tad siļķes notecina. Garšvielas samaisa kopā. Burkā kārtām liek siļķes un garšvielu maisījumu. Uzliek virsū slogu un tur ledusskapī 5-6 dienas. Pasniedz uz sviestmaizēm vai kopā ar vārītiem kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!