Alina Lastovska
'Delfi' autore, kurai ir svarīgi uzklausīt dažādus viedokļus
Alina Lastovska ir "Delfi" autore, kura vada un producē ikdienas raidījumu "Spried ar Delfi" par svarīgiem tematiem un notikumiem Latvijā un pasaulē. Lai gan skolas laikā viņai patika un labi padevās matemātika un fizika, pēc vidusskolas beigšanas Alina tomēr nolēma studēt žurnālistiku, un šajā profesijā viņa ir jau 11 gadus. "Delfi" kolektīvam viņa pievienojās 2021. gada rudenī.

Alinai rūp sava un arī darbavietas reputācija, tāpēc viņai ir svarīgi nepārkāpt žurnālistikas vērtības un principus, saglabāt objektivitāti un precizitāti. Viņai ir būtiski runāt par tematiem, kas cilvēkus interesē, uzklausīt dažādu viedokļu paudējus un izprast, kāpēc kaut kas ir noticis un kādas tam var būt sekas.

Runājot par darba specifiku, Alina atzīst, ka viņu vienmēr intriģējušas pārmaiņas. Šī iemesla dēļ viņai ļoti patīk vēlēšanu laiks un vēlēšanu nakts gaisotne, kad tiek vētītas politiskās aizkulises un viss par un ap valdības veidošanu. Pētnieciska interese par dzīvi ir tas, kas mudina Alinu apgūt jaunas lietas, lasīt, ceļot, iepazīt cilvēkus un izzināt pasauli.

Ārpus sava darba laika Alinai patīk doties pārgājienos un garās pastaigās ar suni. Viņas ikdiena nav iedomājama bez fiziskām aktivitātēm, un laika gaitā izmēģināti daudzi dažādi sporta veidi, tostarp futbols, basketbols, teniss, karatē un klinšu kāpšana. Šobrīd "Delfi" autore cenšas apgūt snovbordu. "Esmu jauks cilvēks," tā sevi trīs vārdos raksturo Alina.

Aicinām iepazīties ar Alinas Lastovskas autora lapu, kurā ir izcelti, viņasprāt, svarīgākie darbi, kā arī atrodami visi jaunākie raksti.

2021. gada novembrī mēs iepazīstinājām mūsu auditoriju ar "Delfi" zīmola jauno identitāti, mums svarīgajām tēmām un tajās paveikto, kā arī ar mazu daļu no medijam tik svarīgās autoru komandas, par to visu komunicējot ar plašāku sabiedrības loku "Delfi" zīmola kampaņā, kuras galvenā ziņa – "Kad mums ir svarīgi".