Foto: Shutterstock
Gatavojoties svētkiem gatavojam biskvīta - kafijas un riekstu torti.
90Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
4 gab.olas0.75 glāzecukurs1 glāzemilti2 ĒKvaniļas cukurs500 mlsaldais vai skābs krējums100 gpūdercukurs100 gapbrūnināti rieksti100 mlstipra kafija1 TKrums vai konjaks1 gab.tāfelīte melnā vai piena šokolāde20 gželatīns citrona miziņa taukvielas rīvmaize

Pagatavošana

1

Olu kopā ar cukuru un vaniļas cukuru puto ~ 15 minūtes. Tad iesijā miltus un labi samaisa.

2

Sagatavoto masu ielej ar taukvielām un rīvmaizi apbārstītā cepamā veidnē. Liek krāsnī un cep 25 - 35 minūtes. Biskvītu atdzesēt.

3

Uzbriedina želatīnu. Saldo krējumu saputo ar cukuru stingrās putās, pievieno želatīnu, rīvētu citrona miziņu, sasmalcinātus riekstus un šokolādi. Izgriež biskvītam vidu, atstājot tikai apakšu un sānus.

4

Biskvītu apslaka ar aukstu kafiju, kas sajaukta ar rumu un liek krēmu.

5

3 - 4 stundas patur ledusskapī, lai krēms sastingst. Izrotā ar kausētu vai rīvētu šokolādi

6

.::!recepte::

7

Iesūtīja: mazais sauļuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!