Foto: Shutterstock
Cepti burkānu "nageti" ar šampinjonu mērci izdosies pat tiem, kas ikdienā reti gatavo ēst.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
NAGETIEM:3 burkāni100 gmanna70 mlsaldais krējums2 olas paprikas pulveris sāls, malti melnie pipari rīvmaize eļļa cepšanai MĒRCEI:6 lieli šampinjoni1 ĒKmilti1 sīpols100 mldārzeņu buljons sāls eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Burkānus noskalo, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Liek blenderī, pievieno saldo krējumu un olas un sasmalcina.

2

Masai pievieno mannas putraimus un visu samaisa.

3

Pievieno pēc garšas sāli, samitrina rokas un veido nelielas bumbiņas, ko saplacina un apvārta rīvmaizē. Cep sakarsētā pannā no abām pusēm, līdz izveidojusies kraukšķīga garoziņa.

4

Gatavo mērci. Sīki sagriež šampinjonus un sīpolus.

5

Pannā uzkarsē eļļu un apcep sēnes un sīpolus. Pievieno 1 ēdamkaroti miltu, samaisa un pakarsē.

6

Lej pannā dārzeņu buljonu, pievieno pēc garšas sāli un sautē, līdz mērce sabiezējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!