Foto: Publicitātes attēls

Gaidāmi ciemiņi, bet par uzkodām esi piemirsis? Lūk, viena ļoti ātra, vienkārša un smeķīga ideja – cīsiņi, kas ievīstīti bekonā un pasniegti ar mazu marinēto gurķīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
12 cīsiņi, piemēram, Rakveres vai doktora4 TKstipras vai maigas sinepes4 šķēlesauksti kūpināts bekons12 marinēti mazie gurķīši zobu bakstāmie kociņi nostiprināšanai

Pagatavošana

1

Cīsiņu galos iegriez centimetru dziļu krustiņu. Izklāj uz galda bekona šķēles, apsmērē ar sinepēm un sagriez trīs daļās.

2

Aptin ap katru cīsiņu trešdaļu bekona šķēles ar griezuma vietu uz leju un uzliec uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru.

3

Pa vidu iedur zobu bakstāmo kociņu un cep 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes vai līdz brīdim, kad cīsiņi ir pilnībā izcepušies un bekons ir kļuvis brūngans.

4

Pēc tam uz zobu bakstāmā kociņa uzdur arī marinētu gurķīti.

Ēd uzreiz, kamēr uzkoda vēl silta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!