25Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gvārītas bietes2 tomāti4 žāvētas melnās plūmes1 ķiploka daiviņa2 ĒKeļļa1 TKcukurs2 ĒKvalrieksti4 ĒKlaima sula sāls malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Bietes sarīvē uz rupjās rīves vai sagriež skaidiņās.
2
Tomātus blanšē, noņem miziņu un sagriež daiviņās. Melnās plūmes sasmalcina. Ķiploka daiviņu notīra un sasmalcina, tad apcep sakarsētā eļļā.
3
Pievieno bietes, tomātus, melnās plūmes un maisot karsē piecas minūtes. Pievieno cukuru, sāli, maltus melnos piparus un pārrasina laima sulu.
4
Salātus liek uz šķīvja un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit