Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C, sagatavo cepamo formu ar augstām malām, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru. Ķiršiem iztīra kauliņus.
Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. Izkusušo šokolādi atdzesē. Bļodā iesijā miltus un sajauc ar sāli un cepamo pulveri.
Divas olas sakuļ ar 50 gramiem cukura, pēc tam pievieno vaniļas cukuru, vēlreiz sakuļ. Olās uzmanīgi iecilā atdzisušu kausēto šokolādi, cenšoties saglabāt gaisīgumu. Pēc tam iecilā miltu maisījumu.
Krēmsieru sakuļ ar atlikušo cukuru un divām olām.
Sagatavotajā formā lej trešdaļu kūkas mīklu, to izlīdzinot pa cepamās formas pamatni. Pa virsu lej pusi krēmsiera masas un liek pusi ķiršu. Pēc tam lej otru trešdaļu mīklas, pa virsu atlikušo krēmsieru un ķiršus, kārtojumu noslēdzot ar šokolādes mīklu. Lai mīkla vietām sajauktos ar krēmsieru, iespraužot vertikāli nazi vai koka irbulīti, viļņveidā, it kā zīmējot, izvelk cauri augšējām mīklas kārtām.
Liek karstā cepeškrāsnī un cep 40-50 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīša metodi - ja kociņš sauss, kūka gatava! Kūku dzesē formā, pēc tam izņem laukā un sagriež gabaliņos.