lēcas karijs saldie kartupeļi
Foto: Shutterstock
Brīnišķīgs, smaržīgs, nedaudz eksotisks un sātīgs vakariņu sautējums. Pēc garās darba dienas viegli un ātri pagatavojams. Pasniedz ar karoti jogurta un gabalu nāna maizes.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKolīveļļa1 gab.sarkanais sīpols1 TKķimenes1 TKsinepju graudi1 ĒKkarijs100 glēcas2 gab.vidēji lieli saldie kartupeļi500 mldārzeņu buljons400 gkapāti tomāti savā sulā400 gkonservēti turku zirņi2 ĒKkapāta kinza1 gab.nāna maize2 ĒKbezpiedevu jogurts

Pagatavošana

1

Smalki sakapā sīpolu. Notīra un sagriež kubiņos saldos kartupeļus. Notecina auna zirņus, noliek malā.

2

Sakarsē dziļu pannu vai katliņu ar eļļu un sutina tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno kariju, ķimenes un sinepes, vienu minūti karsē. Tad iemaisa lēcas, saldo kartupeļu gabaliņus, pielej dārzeņu buljonu un tomātus. Strauji uzvāra, nogriež minimālu karstumu un ļauj sautēties 15-20 minūtes, līdz lēcas un kartupeļi mīksti.

3

Kad lēcas mīkstas, pievieno auna zirņus un vēlreiz uzkarsē sautējumu. Saplucina koriandra zaļumiņus un, pasniedzot kariju, pārber ar tiem porciju. Piedevās jogurts un nāna maize.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!