Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms izkausē sviestu. Dāmu pirkstiņus sasmalcina virtuves kombainā (vai ar gaļas āmuriņu plastmasas maisiņā).
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī 10 minūtes. Pēc tam izkausē karsta ūdens peldē. Šefpavārs Gatis Grosbergs iesaka, ka to var darīt arī uz plīts katliņā, uzmanot, lai plīts liesma būtu ļoti neliela, jo želatīns kūst ātri.
Izkausēto sviestu pievieno sasmalcinātajiem cepumiem un kārtīgi samaisa. Cepumu un sviesta masu ber kūkas formā un ar rokām izlīdzina pa pamatni. Kūkas formu ieliek ledusskapī, lai cepumu pamatne sastingtu.
Tikmēr gatavo kūkas pildījumu – svaigo sieru ievieto virtuves kombainā, pievieno tam zemeņu jogurtu un visu sakuļ. Tad pievieno cukuru un vaniļas cukuru, vēlreiz masu sakuļot.
Paralēli uzputo saldo krējumu līdz stingram putukrējumam.
Svaigā siera un jogurta masai pievieno želatīnu un visu kārtīgi samaisa. Pēc tam masai pievieno aptuveni 250 gramus no nepieciešamajām zemenēm, kas smalki sagrieztas kubiņos.
Svaigā siera masu pārlej lielā bļodā un viegli iecilā tajā putukrējumu. Tas nepieciešams, lai kūka būtu gaisīga. Tad pievieno citrona sulu, ko izspiež no puscitrona.
Kad masa beidzot gatava, to lej kūkas formā, izlīdzina, lai būtu vienmērīga un ievieto uz dažām stundām ledusskapī (kūka būs gatava 2-4 stundās, bet to var atstāt arī uz nakti), lai kūka sastingtu.
Kamēr kūka stingst, var pagatavot ogu mērci pasniegšanai.
Gatavo kūku pasniedz uz šķīvjiem ar ogu mērci un atlikušajām zemenēm.
Lai labi garšo!