Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms izņem no saldētavas garneles un sagatavo pārējās sastāvdaļas.
Sausā pannā lej smalcinātos tomātus savā sulā un karsē uz lēnas uguns. Kad tomāti sāk burbuļot, pievieno saldo krējumu un turpina karsēt.
Paralēli liek vārīties makaronus. Starp citu, šī mērce labi garšo arī ar kuskusu.
Kamēr tomāti ar saldo krējumu karsējas, mīksto sieru sagriež nelielos kubiņos un ber klāt pannas saturam. Maisot ļauj sieram izkust, veidojoties krēmīgai mērcītei. Kad mērce sākusi biezēt, pievieno nedaudz sāli, garšvielas (atbilstoši savai garšas gaumei un patikšanai, es mēdzu pievienot tikai baziliku vai Vidusjūras garšvielu maisījumu) un ber pannā saldētās garneles. Piespiež vai pierīvē pāris ķiploka daiviņas, pievieno svaigi maltus melnos piparus, visu samaisa, uzliek pannai vāku un ļauj garnelēm atkust un izkarsēties.
Kad makaroni uzvārījušies, gatava ir arī krēmīgā garneļu un tomātu mērce ar sieru. Tikai nepārcenties ar mērces karsēšanu, kad tai jau pievienotas garneles. Pārāk ilgi karsējot, tās kļūst sīkstas un nebaudāmas.
Padoms: šo pašu mērci var gatavot arī ar jūras velšu "kokteili", kurā ir gan garneles, gan mīdijas, gan mazie astoņkājīši. Lielajās iepirkšanās reizēs, kad tiek gādāta pārtika nedēļai, mēdzu nostaigāt gar saldētavu vitrīnām un, ja garnelēm vai jūras veltēm ir īpaši labs akcijas piedāvājums, nopērku un glabāju saldētavā - katram gadījumam.
Lai labi garšo!