Foto: Shutterstock
Pavasarī, kad vēl tikai gaidām pirmos zaļumus izdīgstam no dārza dobēm, tā vien kārojas uzkost ko kraukšķīgu, svaigu un veselīgu. Vienkārši pagatavojamos redīsu salātus ar āboliem un burkāniem var baudīt gan kā vieglu un krāsām bagātu uzkodu, gan kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 āboli2 burkāni10 redīsi1 neliela vārīta biete pēc garšaspētersīļu zaļumi MĒRCEI:3 ĒKolīveļļa4 ĒKcitronu sula1 TKcukurs1 TKfranču sinepes pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem serdes. Burkānus nomizo. Pētersīļus sakapā.

2

Redīsus, ābolus, bieti un burkānus sarīvē, izmantojot virtuves mandolīnu vai rupjo rīvi.

3

Gatavo mērci. Liek visas mērces sastāvdaļas buciņā un sakrata.

4

Dārzeņus liek bļodā pārlej ar mērci, samaisa. Pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!