Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzvāra liellopa gaļas buljonu, klāt liek burkānus, lai novārās. Kad buljons gatavs, nokāš biezumus, sagriež sīki novārīto liellopa gaļu un liek buljonā, pierīvē novārītos burkānus. Pieliek kartupeļus un 2 lauru lapu.
Sīki sagriež žāvētu cauraugušu gaļas gabaliņu, pāris cīsiņus un apcep, tad liek buljonā.
Sagriež sīpolu, apcep un pieliek klāt pāris karotes tomātu pastas, lai pasutinās, kad gatavs - liek buljonā.
Tāpat apcep rīvētus marinētus vai sālītus gurķus un pieliek klāt kečupu, pieber baltos piparus un estragonu (manuprāt, svarīgi soļankai ir tieši estragons - dod tādu specifisko soļankas garšu), pasutina pannā visu kopā un buljonā iekšā.
Var likt arī visādas citādas garšvielas - pētersīlis, dille, ķiploka daiviņa.
Beigās pieliek kādas 10-15 olīves un mazliet tā olīvju šķidruma. Pievieno sāli pēc garšas.
Iesūtīja: Evitina