Tukuma jauniešu TV raidījums "Ir gatavs!" ciemojas pie Kristiānas, kura, gatavojoties Ģimenes dienai, rāda, kā palutināt savus mīļos, cepot šokolādes siera kūku.
330Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

240 mlskābs krējums200 gSelga cepumi80 gsviests2 TKkukurūzas milti140 gcukurs200 gšokolāde400 gkrēmsiers3 olas

Pagatavošana

1

Veido pamatni: cepumus sadrupina un samaisa ar kausētu sviestu. Visu samīca.

2

Sagatavoto masu liek cepamtraukā un pārkaisa ar kakao. Ja vēlas rūgtāku pamatni, var bērt vairāk kakao.

3

Sagatavoto kūkas pamatni liek ledusskapī atdzesēties - 30 minūtes. Tikmēr gatavo pārējo.

4

Katliņā izkausē gabaliņos salauztu šokolādi.

5

Krēmsieru saputo un tam pievieno krējumu, cukuru un kukurūzas miltus. Visu sakuļ, pievieno olas, vēlreiz saputo. Masā lej kausēto šokolādi un visu vēlreiz sakuļ.

6

Sagatavoto siera krēma masu lej cepamformā pāri cepumu pamatnei. Formu ietin dubultā folijas kārtā, liek uz virs cepamtraukā, kurā ieliets verdošs ūdens.

7

Kūku liek līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 50 minūtes.

8

Pirms pasniegšanas kūku atdzesē aptuveni četras stundas. Dekorē ar zemenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!