Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms apcep spārniņus, vislabāk tos "sasiet mezglā" – spārna pašu galiņu aizlocīt aiz lielā kauliņa, tad vieglāk spārnus apgrozīt.
Tad taisi mērci: nomizo ķiplokus un spiedē sašķaidi tos, liec traukā. Pārber ar dažām karotēm sāls un samaisi, izdalīsies ķiploku sula.
Pieber pāris karotes cukura (vai medus, ja pret cukuru iebildumi) un pielej sojas mērci.
Pārlej visu ar kādu litru verdoša ūdens un labi samaisi. Tad mērcīte ir jāgaršo un jāregulē ar minēto garšvielu palīdzību, tai jābūt saldi sāļai ar stipru ķiploku garšu. Jāteic, ka cukuru vajag diezgan daudz.
Spārniņus aplej ar mērci un cep uz pannas, bieži apgrozot.
Mērce pakāpeniski izgaro un sabiezē (tas pateicoties cukuram/medum).
Nogriez uguni un katru spārniņu vairākas reizes apviļā sīrupainajā mērcē, tad tie, uz galda likti, būs spīdīgi kā lakoti.
Iesūtīja: