Фото: AP/Scanpix/LETA

Latvijas aizsargs Uvis Balinskis pirmdien nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Floridas "Panthers" komanda izcīnīja uzvaru un sasniedza Stenlija kausa izcīņas otro kārtu. "Panthers" mājās ar rezultātu 6:1 (0:0, 2:1, 4:0) uzvarēja Tampabejas "Lightning" komandu, tādējādi Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām triumfējot ar 4-1.

Mājinieku rindās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli karts izcēlās Aleksandrs Barkovs un Kārters Verhegī, 1+1 iekrāja Niko Mikola, bet vēl vienus vārtus guva Evans Rodrigess. Vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja 31 no 32 metieniem. "Lightning" sastāvā vienīgos vārtus guva Viktors Hedmans.

Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā jeb Austrumu konferences pusfinālā "Panthers" tiksies ar Bostonas "Bruins" vai Toronto "Maple Leafs" vienību. Šajā sērijā vadībā ar 3-1 pašlaik atrodas "Bruins".

Balinskis "play off" vēl nav debitējis, bet regulārajā čempionātā latviešu aizsargs "Panthers" rindās aizvadīja 26 spēles, kurās izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem, divām rezultatīvām piespēlēm, astoņām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Citā Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā pirmdien pagājušās sezonas čempione Vegasas "Golden Knights" savā laukumā ar 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) piekāpās Dalasas "Stars", ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu sērijā. Duelī līdz četrām uzvarām rezultāts tagad kļuvis 2-2, lai gan "Golden Knights" sēriju uzsāka ar divām uzvarām viesos.

Pirmdienas spēlē 15.minūtē Maikls Amadio vadībā izvirzīja mājiniekus, uz ko "Stars" atbildēja ar Jevgēņija Dadonova precīzo metienu 18.minūtē. 

Otrajā periodā pēc Džeka Aikela precīzā metiena ceturtajā minūtē "Golden Knights" vēlreiz ieguva vadību, taču sešas minūtes vēlāk Vaiats Džonstons vairākumā panāca 2:2, bet perioda izskaņā Tajs Dellandrea jau izvirzīja vadībā "Stars".

Noslēdzošajā trešdaļā čempioni atspēlēties nespēja, turklāt 59.minūtē tika zaudēti vēl vieni vārti, kad 4:2 ar raidījumu tukšos vārtos panāca Rope Hincs.

Sērijas piektā spēle notiks trešdien Dalasā, sestā spēle piektdien tiks aizvadīta Lasvegasā, bet ja būs nepieciešams arī septītais mačs sērijā, tas norisināsies svētdien "Stars" laukumā.

Šī pāra uzvarētājs Rietumu konferences pusfinālā tiksies ar Kolorādo "Avalanche" vai Vinipegas "Jets" hokejistiem. Šajā sērijā pašlaik ar 3-1 vadībā atrodas "Avalanche".

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !