Foto: Aiga Veisa

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa atzinusi, ka ceturtdien notikušajā "TonyBet" Latvijas virslīgas spēlē starp "Grobiņas SC/LFS" un FK "Liepāja" galvenais tiesnesis Edgars Maļcevs pieļāvis kļūdu epizodē, kas, iespējam, būtu ietekmējusi spēles iznākumu.

"Tonybet" Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas mačā ceturtdien Liepājā notikušajā Kurzemes derbijā uzvaru ar 3:2 svinēja Grobiņas vienība, kas skaitījās mājiniece. Otrajā puslaikā 68 minūtē strīdīgā epizodē un pēc VAR iejaukšanās Maļcevs izlēma nepiešķirt 11 metru sitienu uz Grobiņas komandas vārtiem. Tobrīd "Grobiņa SC/LFS" bija vadībā ar 2:1, bet drīz pēc tam panāca 3:1.

Tiesnešu nodaļa norāda, ka strīdīgajā epizodē "FK "Liepāja" komandas uzbrucējs pirmais liek savu kāju zemē spēles attālumā no bumbas. Šādā veidā viņš pārņem bumbu savā kontrolē, nosedzot to ar savu korpusu. Viņš paspēja to izdarīt, un, sākot ar šo momentu, aizsargs uzņemas risku par savām darbībām, būdams aiz uzbrucēja. Aizsargs nepaspēja pie bumbas un ietriecās ar savu ceļgalu pretinieka kājā, pārkāpjot noteikumus, konstatēt Tiesnešu nodaļa.

Tiesnešu nodaļa uzsver, ka VAR pareizi rekomendēja tiesnesim epizodes pārskatīšanu laukumā, lai tiesnesis vēlreiz izanalizētu situāciju pie monitora un pieņemtu lēmumu nozīmēt 11 metru soda sitienu. Tomēr tiesnesis pārskatīšanas laikā apstiprināja viņa redzēto laukumā, pamatojot savu lēmumu nenozīmēt 11 metru soda sitienu ar to, ka uzbrucējs, liekot savu kāju pie bumbas, pats izprovocēja aizsargu uz kontaktu.

"Šāda epizodes interpretēšana ir nepareiza, līdz ar ko tiesnesis kļūdaini ļāva spēlei turpināties, nenozīmējot 11 metru soda sitienu," konstatē Tiesnešu nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!