Foto: Valmiera FC

"Valmiera" ceturtdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas trešā apļa ievadā izcīnīja panākumu, tiekot pie septītās uzvaras pēc kārtas.

Valmierieši savā laukuma ar 3:0 (2:0) apspēlēja "Metta" vienību, kas piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Mājinieki panāca 1:0 mača 36. minūtē, kad pēc Maksima Toņiševa piespēles viesu vārtos bumbu raidīja Aliuāns Ndojs, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk "Valmieras" pārsvaru dubultoja Lūkass Vapne, kurš pirmais bija pie atlēkušās bumbas pēc Ndoja sitiena.

Ndojs 81. minūtē guva savus otros vārtus mačā, otro reizi mačā pārspējot pretinieku vārtsargu pēc Toņiševa piespēles.

"Valmiera" nav zaudējusi kopš 22. aprīļa, šajā periodā aizvadot 11 spēles.

Pirmajā aplī valmierieši uzvarēja ar 2:0, bet otrajā aplī komandas spēlēja neizšķirti 1:1.

Savukārt "Tukums 2000"/"Telms" ceturtdien savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja "Liepāju", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Otrā puslaika ievadā pēc spēlētām nepilnām 13 minūtēm mājiniekus vadībā izvirzīja Kristiāns Kaušelis.

Pamatlaika pēdējā minūtē Mustafa Diāvs sita pa "Tukums 2000"/"Telms" vārtiem un viņa raidītā bumba vispirms atsitās pa stabu, taču pēc tam nonāca vārtos, liepājniekiem panākot neizšķirtu. Mājiniekiem gan bija lemts izglābties. Kompensācijas laika piektajā minūtē Tukuma komanda atguva vienu vārtu pārsvaru, kad pirmais pie atlēkušās bumbas bija Bogdans Samoilovs, kurš nogādāja to viesu vārtos.

Tukuma futbolisti iepriekšējās septiņās spēlēs nebija tikuši pie uzvarām, kamēr "Liepāja" iepriekšējās divas cīņas noslēdzas neizšķirti 1:1.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" uzvarēja ar 2:0, bet otrajā aplī mačs noslēdzās bez gūtiem vārtiem (0:0).

Piektdien būs "Daugavpils"-"Jelgavas" un "Audas"-RFS dueļi, bet sestdien "Grobiņa"/LFS mājās cīnīsies ar "Riga" komandu.

Līdere ar 44 punktiem 18 spēlēs ir RFS, 39 punkti ir "Riga" komandai, 39 punkti 19 cīņās - "Valmierai", 28 punkti 18 spēlēs - "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un 21 punkts - "Tukums 2000"/"Telms" komandai, kas aizvadījusi 19 mačus. 16 punktus ir sakrājusi "Metta" un "Grobiņai"/LFS, 15 punkti ir "Liepājai", bet 12 punkti - "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!