Foto: RFS

Latvijas čempione RFS piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 22. kārtas pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 7:0 (4:0) sagrāva "Jelgavu", izcīnot desmito uzvaru pēdējās 11 spēlēs.

Rīdzinieki pirmos vārtus guva jau piektajā minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās Stefans Paničs, bet pirmā puslaika turpinājumā "Jelgavas" vārtos bumbu vēl nogādāja Ismaels Diomandē, Jānis Ikaunieks un Laša Odišaria.

Savukārt otrajā puslaikā otros vārtus šajā mačā guva Ikaunieks, bet pamatlaika izskaņā divas reizes viesu vārtsargu pārspēja Darko Lemajičs.

Abās tikšanās reizēs šosezon pārāki bija RFS futbolisti, tiekot pie uzvarām ar 5:1 un 2:1.

22. kārtas turpinājumā sestdien "Auda" uzņems "Valmieru", svētdien "Daugavpils" viesosies pie "Metta", "Riga" izbraukumā tiksies ar "Liepāju", bet pirmdien 22.kārtas noslēgumā "Grobiņai"/LFS mājās spēkosies ar "Tukums 2000"/"Telms".

Līdere ar 56 punktiem 22 spēlēs ir RFS, 46 punkti 21 mačā ir "Riga" komandai, 40 punkti - "Valmierai". 34 punkti - "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un pa 22 punktiem - "Tukums 2000"/"Telms" komandai un "Grobiņai"/LFS. 19 punktus ir sakrājusi "Metta", 16 punktus - "Jelgava" un 15 punktus - "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!