Foto: Elvis Žaldaris/Lietuvas Futbola federācija

Pasaules mēroga superzvaigznes Džastina Timberleika koncerts 2025. gada jūnijā neļaus Lietuvas futbola izlasei aizvadīt mājas spēli Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Par to ļoti neapmierināts ir Lietuvas Futbola federācijas prezidents Edgars Stankevičs.

Pasaules turnejas "The Forget Tomorrow World Tour" ietvaros Timberleiks Kauņā 6. jūnijā uzstāsies Stepona Darjusa un Staša Girēna vārdā nosauktajā stadionā. 6. un 7. jūnijā, kā arī 9. un 10 jūnijā ieplānoti starptautisko futbola spēļu logi, kuros risināsies Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas mači. Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra izloze notiks 13. decembrī, tāpēc nav zināms, kas būs Lietuvas pretinieki.

Lietuvas futbola sabiedrībai šī ir diezgan jūtīga tēma. Pēc Eda Šīrana koncerta Darjus un Girēna stadionā šī gada 3. augustā zāliens bija tik nomīdīts, ka Lietuvas izlases spēli pret Kipru nācās pārcelt no Kauņas uz Marijampoli.

"Jā, Timberleika kungs ir slavens mākslinieks, un Lietuvai koncerts ir vajadzīgs, bet, kad vairākkārt koncerti un mākslinieki kļūst svarīgāki par futbolu... Mēs neesam tā organizācija, kurai ir elastība un kas var mainīt FIFA grafikus. Kādā brīdī futbolam ir jāieņem sava īstā vieta un nav vairs jācieš," portālam "Delti.lt" savu viedokli pauda Stankevičs. "Tas ir apkaunojums".

Pirms izlozes federācijām ir jāinformē FIFA par to, kad var un kad nevar aizvadīt mājas spēles. Lietuvas Futbola federācijai šoreiz būs uzreiz jāinformē, ka jūnijā izlase nevarēs spēlēt mājās.

"Neizslēdzam iespēju, ka mums apakšgrupā ielozēs komandas gan no pirmā, gan otrā groza. Tie var būt vācieši, franči, spāņi vai itāļi – grandiozas komandas. Ārkārtīgi žēl, ka futbols netiek ņemts vērā," sašutis bija Lietuvas Futbola federācijas prezidents.

Stankevičs norādīja, ka attieksme pret futbolu Lietuvā nav mainījusies jau daudzus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!