Foto: Reuters/Scanpix

No slavenā Spānijas futbola kluba "Barcelona" prezidenta amata ceturtdien vakarā negaidīti atkāpās Sandro Rosels, kurš savu aiziešanu skaidroja ar nevēlēšanos mest ēnu uz klubu saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem brazīliešu talanta Neimara pārejas laikā šovasar.

Neimars šovasar par 57 miljoniem eiro pārgāja uz "Barcelona" no Brazīlijas kluba "Santos". Tomēr šonedēļ Spānijā izskanēja informācija, ka īstenībā par Nejmaru tika samaksāti 95 miljoni eiro. Ja tā izradīsies taisnība, tad "Barcelona" vadībai draud līdz pat sešu gadu ilgs cietumsods gan par naudas līdzekļu piesavināšanos, gan par nodokļu nemaksāšanu.

"Kluba panākumi nākuši kopā ar grūtiem brīžiem manā dzīvē un manas ģimenes dzīvē. Bijuši draudi un apsūdzības, kas apšauba manu darbu, arī runas par līdzekļu piesavināšanos un tiesu lietas. Vienmēr esmu apgalvojis, ka Neimara darījumā rīkojāmies likumīgi un bez krāpšanās," ceturtdien teica Rosels.

Tāpat aizdomu ēna krīt par darījumiem jau pēc brīža, kad Neimars pievienojās "Barcelona". Pēc Neimara pārejas uz "Barcelona" ar brazīlieti un brazīlieša ģimenes pārvaldīto uzņēmumu "Neymar & Neymar" noslēgti vēl vairāki līgumi daudzu miljonu eiro vērtībā, norādot saistības un pienākumus, kurus īstenībā abas puses neveic.

Rosela vietā "Barcelona" prezidenta pienākumus līdz nākamajām prezidenta vēlēšanām pildīs vecākais viceprezidents Hosē Marija Bartomeu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!