Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" naktī uz ceturtdienu piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, attālinoties no iespējām sasniegt Stenlija kausa izcīņu.

"Sabres" savā laukumā ar 2:6 (0:5, 2:0, 0:1) piekāpās Otavas "Senators", piedzīvojot trešo zaudējumu četrās spēlēs. Bufalo tādējādi turpina attālināties no "play-off" - deviņus mačus līdz regulārā čempionāta beigām to no izslēgšanas turnīra zonas šķir astoņu punktu tiesa, turklāt konkurenti aizvadījuši par pāris cīņām mazāk.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 11:10 minūtes, kuru laikā izpildīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderību -2. Uzbrucējs šosezon 55 spēlēs guvis 12 (7+5) rezultativitātes punktus un ir ceļā uz savu mazrezultatīvāko sezonu NHL.

"Sabres" izgāza jau pašu spēles sākumu, jo jau devītajā minūtē rezultāts vēstīja 4:0 par labu viesiem no Otavas, turklāt pirmais periods noslēdzās ar "Senators" piecu vārtu vadību. Kaut arī otrajā periodā Bufalo divus vārtus atguva, mājinieki cīņā par uzvaru neiesaistījās.

Šeins Pinto šajā spēlē guva četrus (1+3) punktus, kamēr somu vārtsargs Jonass Korpisalo tika galā ar 34 metieniem. Vienai no Austrumu konferences vājākajām komandām "Senators" šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

"Sabres" ar 73 punktiem 73 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!