Foto: AP/Scanpix/LETA

Zviedrijas hokeja izlase gaidāmajam pasaules čempionātam piesaistījusi vērā ņemamu papildinājumu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) – tai pievienojušies uzreiz pieci Minesotas "Wild" spēlētāji.

Visjaudīgākais no papildinājumiem ir uzbrucējs Jūels Ēriksons-Ēks, kurš šajā sezonā ar 67 (30+37) punktiem 77 spēlēs bija "Wild" trešais rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viens no vadošajiem komandas aizsargiem bija Jūnass Brodīns, kuram 62 mačos izdevās sakrāt 27 (7+20) rezultativitātes punktus un iespaidīgu lietderību +22 – tas bija labākais rādītājs Minesotas vienībā.

Uzbrucēju pozīcijā pievienojies arī Markuss Jūhansons, kurš "Wild" sastāvā 78 mačos iekrāja 30 (11+19) punktus. Zviedrijas valstsvienību no šī kluba papildinājuši arī uzreiz divi vārtsargi. Filips Gustavsons šajā sezonā dalīja vārtus ar slaveno Marku Andrē Flerī un 45 cīņās guva 20 uzvaras, no kurām trīs bija "sausā", bet vidēji savos vārtos ielaida 3,06 vārtus un atvairīja 89,9% metienu. 25 gadus vecais vārtsargs vēl nekad vienas NHL sezonas laikā nebija aizvadījis tik daudz spēļu. Tāpat Zviedrijas izlasi papildinājis vēl viens "Wild" ripu ķērājs – tikai 21 gadu vecais Jespers Valsteds, kuram NHL šosezon trīs mači, tajos caurmērā zaudējot 3,01 vārtus un atvairot 89,7% metienu. Lielāko daļu sezonas viņš pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL), 45 cīņās vidēji kapitulējot 2,70 reizes un atvairot 91% pretinieku raidījumu.

Latvija pērn sagādāja Zviedrijai negaidītu zaudējumu pasaules čempionātā un pēc tam izcīnīja vēsturiskas bronzas medaļas. Šoreiz abas komandas spēkosies B grupā Ostravā, tām savstarpēju cīņu aizvadot 18. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!