Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers šovasar kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, jo noslēgsies viņa kontrakts ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks". Prestižā medija "The Athletic" apskatnieks Tomass Drenss prognozē, ka hokejists varētu tikt pie multimiljonu līguma.

Pagājušā gada vasarā, nupat kā rezervists ieguvis Stenlija kausu kopā ar Vegasas "Golden Knights", Bļugers vienojās par viena gada līgumu ar "Canucks". Kontrakta vērtība bija 1,9 miljoni ASV dolāru. Šī sezona viņam bija produktīvāka, kaut gan tās sākumu aizkavēja savainojums, tāpēc debiju Vankūveras klubā latvietis piedzīvoja novembrī. Bļugers ātri iekaroja vietu trešās maiņas centrā, kas bija viens no "Canucks" atslēgas virknējumiem.

Regulāro sezonu Bļugers noslēdza ar 28 (6+22) rezultativitātes punktiem 68 mačos, atkārtojot karjeras rezultativitātes rekordu NHL. Savukārt 13 izslēgšanas spēlēs viņam divas rezultatīvas piespēles.

"Bļugers bija atslēgas spēlētājs Vankūveras mazākumā un palīdzēja komandai ievērojami uzlabot aizsardzību," akcentē Drenss. "Tagad droši var teikt, ka Bļugers neatgriezīsies ceturtajā maiņā, kur bija iepriekš karjerā."

"Latvieša spējas aizsardzībā ir pietiekami spēcīgas, turklāt tās nenoņem pārāk daudz arī no potenciāla uzbrukumā, tāpēc tā būtu solīda "Canucks" investīcija vairāk kā divu miljonu dolāru apmērā uz tuvākajām pāris sezonām. Prognozēt līguma termiņu sastāva dziļuma spēlētājiem ir sarežģīti, taču, ja Vankūvera varētu ar Bļugeru noslēgt 2-3 gadu līgumu par summu virs diviem miljoniem par sezonu, tad tas būtu diezgan saprātīgs solis," vērtē žurnālists.

"Canucks" vēl jātiek skaidrībā ar otru latvieti savā sistēmā – vārtsargu Artūru Šilovu, kuram pēc veiksmīgām spēlēm Stenlija kausā šovasar arī noslēgsies līgums.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !