Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Latviešu aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" naktī uz svētdienu piedzīvoja sagrāvi Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas ceturtajā mačā un vēl nenodrošināja Stenlija kausu.

"Panthers" viesos ar 1:8 (1:3, 0:3, 0:2) kapitulēja Edmontonas "Oilers" priekšā, taču Florida sērijā līdz četrām uzvarām joprojām ir pārliecinošā vadībā ar 3-1. Potenciāli sērijas noslēdzošā spēle būs naktī uz trešdienu "Panthers" laukumā.

Arī šoreiz Balinskis palika ārpus Floridas kluba pieteikuma.

"Oilers" komandā beidzot līdera cienīgu spēli demonstrēja kapteinis Konors Makdeivids, kurš pirms tam šajā finālsērijā bija palicis bez gūtiem vārtiem. Šoreiz viņam viens gols un trīs rezultatīvas piespēles, kamēr Dilans Holovejs pievienoja divus vārtus un piespēli. Makdeivids šosezon Stenlija kausā partneriem asistējis jau 32 reizes, kas ir jauns NHL rekords, viņam šajā rādītājā apsteidzot leģendāro Veinu Grecki.

Tikmēr "Panthers" pēc pieciem ielaistiem vārtiem 16 metienos otrajā periodā bija jānomaina finālā teicami spēlējošais vārtsargs Sergejs Bobrovskis. Pretējos vārtos Stjuarts Skiners tika galā ar 32 metieniem.

"Panthers" savā vēsturē vēl nekad nav ieguvusi Stenlija kausu. Savukārt Edmontona cer, ka tā kļūs par piekto komandu NHL vēsturē, kas spējusi uzvarēt "play-off" sēriju pēc nonākšanas iedzinējos ar 0-3. Tiesa, Stenlija kausā līdz šim bijis tikai viens šāds gadījums, kad 1942. gadā to paveica Toronto "Maple Leafs". Pieckārtējā līgas čempione "Oilers" finālsērijā pie uzvaras nebija tikusi kopš 2006. gada.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !