Foto: Romāns Kokšarovs/LHF

Ienācis nejauši hokejā un tur palicis. Izveidojis hokeja klubu, no kura nācies aiziet. Pielicis roku, lai Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta krēslā nonāktu Aigars Kalvītis, bijis LHF valdē, taču tagad jau atkal domā par izmaiņām LHF rindās – zudusi uzticība Kalvītim. "Notiek LHF privatizācija. Kāpēc? Jums uz rokām ir statūti, kurus neesat izlasījuši. Tur skaidri un gaiši pateikts, ka Kalvītis būs uz mūžu," martā notikušajā LHF kongresā teica Edgars Jansons.

Tomēr sarunā ar Jansonu runājam tikai par hokeju, jo šonedēļ gaidāmas LHF prezidenta vēlēšanas. Lai gan teorētiski Kalvītis nedrīkstētu kandidēt uz trešo termiņu, nesen veiktās statūtu izmaiņas to pieļauj. Bet Jansons, kurš ar smalku plānu uz LHF atveda Kalvīti, negrib to pieļaut un neslēpj, ka meklē variantus, kas varētu turpmāk vadīt LHF.

"Jāmeklē jauns prezidents. Kalvītis diez vai mainīsies. Skaidrs, ka cilvēku nevar izmainīt, var tikai nomainīt. Var protams paņemt dēlus par menedžeriem, bet tie ir izpildītāji, kuriem uz doto brīdi patīk būt hokejistu vidē. Vai viņi mainīs uztaisīto organizāciju par biznesa vidi? Diez vai, jo tētis nav tādu uzdevumu devis dēliem. Manā skatījumā tā plaisa kļūst arvien lielāka un mēs slīkstam jauniešu un junioru hokejā arvien zemāk," konstatē Jansons. Viņš uzskata, ka lielo plaisu pie pašreizējiem apstākļiem ar kvalitatīvu materiālu var "aizbetonēt" 4-6 gados. "Gribas, lai tie bronzas svētki turpinās. Bet ikdienas hokeja bērnam, tēvam, trenerim, kluba vadītājam tās sajūtas ir tādas, kādas izstāstīju. Bezcerība, kas valda hokeja vidē, ir tik stipra… Mums treneru sistēma ir tāda, ka treneris gatavs 1200 eiro algu mainīt uz 1500 eiro citā kluba ar saviem lojālajiem vecākiem un ļoti ciniski "uzmest" pārējos kluba bērnus."

"Tā kā IIHF uztur joprojām tā saucamos federāciju subkontus turpat Šveicē, skaidrs, ka Lipmans slēpa naudu no Latvijas īstā hokeja. Ja paprasītu, vai Daugaviņš zina, cik par viņu NHL samaksāja IIHF un IIHF pārskaitīja LHF, tad viņš nemaz nezinātu. Tas bija sens darījums par lielu summu," uzskata Jansons. Viņš kā piemērus min arī vārtsargu Arturu Šilovu un aizsargu Uvi Balinski, kuri abi nāk no Ventspils. "Lipmans savulaik teica, ka viņš ir hokejs. Ja tas ir hokejs Lipmana izpratnē, tad līdz klubiem nauda nenonāca. Kalvītim šis jautājums ir diezgan neērts, jo no tā aiziet prom nevar. Šilovs un Balinskis nāk no Ventspils. Un tur Ventspilī arī sēž tāds pats "kalvītis", kurš māk apskatīties uz vēsturi un pateikt – klausieties, Ventspils dome ieguldījusi hokejā varbūt pāri 10 miljoniem, tad vismaz kādu kapeiku atpakaļ nāktos saņemt? Kalvītis diez vai ir ieguldījis 10 miljonus hokejā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!