Foto: Publicitātes attēli

2024. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā uzbrucēju no Latvijas Ēriku Mateiko varētu izvēlēties otrajā kārtā, savās prognozēs raksta "The Athletic" hokeja apskatnieks Korijs Pronmens.

Mateiko šajā sezonā spēlē Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Seintdžonas "Sea Dogs", kuras sastāvā viņš 49 spēlēs guvis 23 vārtus un izdarījis 20 rezultatīvas piespēles. Viņš šosezon pārstāvēja Latvijas izlasi arī pasaules U-20 čempionātā, piecās spēlēs gūstot vienus vārtus.

Pronmens savā publikācijā prognozēja NHL komandu drafta izvēles, un viņaprāt Mateiko varētu izraudzīties Anaheimas "Ducks" ar 35. kārtas numuru. Tas viņu padarītu par trešo visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā.

2014. gadā Bufalo "Sabres" ar 14. kārtas numuru izvēlējās Zemgu Girgensonu, bet Sandis Ozoliņš, 1992. gadā nonāca Sanhosē "Sharks" īpašumā pēc viņa izvēlēšanās ar 30. numuru.

Hokeja statistikas portāls "Elite Prospects" prognozē, ka latvieti varētu izvēlēties ar 73. numuru (Sietlas "Kraken"), savukārt "NHL Central Scouting" norāda, ka Mateiko ir 33. labākais Ziemeļamerikā spēlējošais hokejists, kurš pretendē uz vietu šī gada NHL draftā. Citu mediju prognozēs Mateiko paredz izvēli no 71. līdz 97. pozīcijai.

"Mateiko ir augumā ražens un piesaistījis daudzu skautu uzmanību. Viņš kā savainoto spēlētāju aizstājējs piedalījās Kanādas hokeja līgas (CHL) "Top Prospects" spēlē janvārī, un tur pilnībā izmantoja savu iespēju, demonstrējot lielisku spēka spēli. Viņš labi izmanto savu augumu, tāpēc nav grūti saprast, kāpēc par viņu interesējas daudzas komandas," teikts medijā "thehockeywriters.com".

Vēl "The Athletic" hokeja apskatnieks Pronmens savās prognozēs piemin citu latvieti Darelu Uljanski, kurš šajā sezonā spēlēja Zviedrijā. Aizsardzības pozīcijā spēlējošais Uljanskis Stokholmas AIK U-20 komandā šajā sezonā 45 spēlēs guva 11 vārtus un izdarīja 18 rezultatīvas piespēles. Viņš pārstāvēja gan Latvijas U-18, gan U-20 izlasi, abos pasaules čempionātos gūstot pa vieniem vārtiem.

Pronmens Uljanskim prognozē vietu NHL drafta sestajā kārtā ar 170. numuru, kas viņu nogādātu Kalgari "Flames" paspārnē.

"NHL Central Scouting" viņu vērtē kā 40. labāko Eiropā spēlējošo jauno hokejistu, kuru varētu izvēlēties šī gada draftā, bet "McKeen's Hockey" viņam prognozē 233. vietu.

"Uļjanskis ir divvirzienu aizsargs, kuram patīk būt aktīvam un kuram patīk izmantot plašumu un piesaistīt pretinieku aizsargu uzmanību, kas paver iespēju labām piespēlēm komandas biedriem," šādi par latvieti rakstīja "eliteprospects.com".

NHL draftā ar pirmo numuru Sanhosē "Sharks" varētu izvēlēties Maklinu Selebrīni, prognozē Pronmens. Viņš šajā sezonā pārstāvēja Bostonas Universitātes komandu NCAA čempionātā. Ar otro numuru Čikāgas "Blackhawks" varētu draftēt Mičiganas štata Universitātē spēlējošo baltkrievu Artjomu Levšunovu, bet ar trešo numuru Anaheimas "Ducks" varētu paņemt krievu Antonu Silajovu no Ņiržņijnovgorodas "Torpedo".

Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" varētu izvēlēties kanādieti Keidenu Lindstromu no Rietumu Hokeja līgas (WHL) vienības "Hat Tigers". "The Athletic" prognozēs labāko piecinieku noslēdz vēl viens krievs Ivans Demidovs, nonākot Monreālas "Canadiens".

"Šis ir mans vislabākais mēģinājums prognozēt NHL draftu, pamatojoties uz maniem vērtējumiem par par to, kur manuprāt spēlētāji iekļautos komandā un kādas ir organizāciju vajadzības," norādīja Pronmens.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!