Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins tuvākajā nākotnē turpinās spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolumbusas "Blue Jackets", sarunā ar mediju "The Athletic" paziņoja jaunais ģenerālmenedžeris Dons Vadels.

Merzļikinam pagājušā sezona "Blue Jackets" sastāvā izvērtās samocīta un komanda turpināja būt līgas pastarīte. Vienā brīdī sākās runas par to, kā Kolumbusa varētu no latvieša atbrīvoties. Februārī no "Blue Jackets" ģenerālmenedžera amata tika atlaists Jarmo Kekelainens, bet maijā par viņa aizvietotāju kļuva Vadels, kurš iepriekš strādāja Karolīnas "Hurricanes". Viņš situāciju ar Latvijas vārtsargu gatavojas risināt citādākā veidā.

Nākamo trīs sezonu laikā Merzļikins kopā nopelnīs 16,2 miljonus dolāru lielu algu, bet viņš pagājušajā sezonā izcīnīja 13 uzvaras, tostarp vienu no tām "sausā", bet vidēji 41 mačā ielaida 3,45 vārtus un atvairīja 89,7% pretinieku metienu.

"Būsim godīgi, neviens negrasās iemainīt šo līgumu. Neviens," "The Athletic" citēja Vadela teikto. "Cilvēki vaicā, kāpēc mēs neizpērkam šo līgumu? Tas būtu sešus gadus ilgs izpirkums, bet varbūt mums vajadzēs vietu algu griestos pēc trīs, četriem, pieciem vai sešiem gadiem. Līdz ar to esam izslēguši divus šos variantus."

Vadels plāno dot Merzļikinam vēl vienu iespēju parādīt, ka viņš ir spējīgs "Blue Jackets" organizācijā būt pirmais numurs. Ne tikai spēlēt, bet arī apliecināt, ka viņš var izturēt pamatsastāva vārtsarga darba slodzi un būt komandas līderis.

"Mēs ieliksim visus savus resursus, lai to panāktu. Es negribu atnākt uz šejieni un sākt kritizēt to, kas te notika iepriekš, jo es to nezinu. Mēs visi varam sadarboties citādāk," viņš turpināja.

"Mana pieeja ir šāda – ieguldām visu savu laiku un pūles šajā, jo tad dienas beigās varēsim pateikt, ka izdarījām visu iespējamo. Ir divi iespējamie iznākumi – mums izdosies vai arī mēs izgāzīsimies. Ja mums izdosies, mēs virzīsimies uz priekšu. Ja izgāzīsimies, tad kaut ko izdomāsim. Ir viegli pateikt aizmaini vai izpērc līgumu. Tās nav iespējas," ģenerālmenedžeris uzsvēra.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!