Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Floridas "Panthers" naktī uz otrdienu kļuva par jaunajiem Stenlija kausa čempioniem. Šajā komandā ir arī latvietis Uvis Balinskis, kurš gan "play-off" nedevās laukumā nevienā spēlē, tāpēc jautājums – vai latvieša vārds tiks iegravēts uz hokeja prestižākās balvas?

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas izšķirošajā – septītajā – spēlē "Panthers" ar 2:1 pieveica Edmontonas "Oilers" un guva virsroku ar 4-3, kaut gan sērijas laikā atradās vadībā ar 3-0. Floridas klubs par Stenlija kausa ieguvēju kļuvis pirmo reizi vēsturē.

Ierasts, ka Stenlija kausu ieguvušo hokejistu vārdi tiek iegravēti uz šīs trofejas, tomēr arī tam ir savi noteikumi. Konkrētās sezonas laikā spēlētajam regulārajā čempionātā ir jāpiedalās vismaz 41 spēlē vai arī jāiziet laukumā vismaz vienā finālsērijas mačā.

Balinskis nav izpildījis nevienu no šiem kritērijiem, jo NHL debitants regulārajā turnīrā piedalījās 26 spēlēs, bet "play-off" nedevās laukumā vispār. Tiesa, Stenlija kausu izcīnījusī komanda var pieļaut arī izņēmumus un tik un tā iegravēt spēlētāju. Tā tas pērn bija jau ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru, kurš arī neizpildīja nevienu no kritērijiem, taču viņa vārds tik un tā tik iegravēts. No latviešiem uz kausa vēl ir arī Sandis Ozoliņš.

NHL čempioni uz Stenlija kausa drīkst iegravēt maksimums 52 vārdus – ne tikai spēlētājus, bet arī kluba vadību, trenerus, personālu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!