Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Vankūveras "Canucks" un Teodors Bļugers ir vienojušies par jaunu divus gadus ilgu līgumu, kura laikā hokejists katru sezonu saņems 1,8 miljonus ASV dolāru, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājaslapa.

Līgas mājaslapā citēts Bļugers, kurš norādījis, ka, viņprāt, "Canucks" ir lieliska komanda ar izciliem spēlētājiem, kuriem ir lieliska iespēja uzvarēt.

"Tas bija viens no atslēgtas faktoriem, bet papildu tam es arī mīlu šo pilsētu [Vankūveru]. Tāpat, kad komandai gāja labi, jo īpaši izslēgšanas spēlēs, tā bija unikāla sajūta un atmosfēra. Nav daudz vietu, kur var redzēt tādu kaisli pret hokeju," citēts Bļuegers.

Aizvadītajā sezonā 29 gadus vecais hokejists 68 spēlēs savāca 28 punktus – sešus vārtus un 22 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš tika pie divām rezultatīvām piespēlēm 13 izslēgšanas spēlēs.

Kopumā Bļugers savā karjerā NHL aizvadījis 336 spēles, kurās ievācis 41 vārtu guvumu, kā arī 106 rezultatīvas piespēles.

Savas karjeras pirmās četrarpus sezonas Bļugers NHL pavadīja Pitsburgas "Penguins", bet tad tika aizmainīts uz Lasvegasas "Golden Knights", ar kuru pagājušajā sezonā izcīnīja Stenlija kausu.

Pirms debijas NHL viņš pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". AHL Bļugers piedalījies 179 mačos, kuros guvis 49 vārtus un veicis 66 rezultatīvas piespēles. Pirms profesionāļa karjeras viņš četras sezonas spēlēja Minesotas štata universitātes komandā "Mavericks", piedaloties Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Bļugeru 2012.gadā "Penguins" komanda izvēlējās NHL drafta otrajā kārtā ar 52.numuru.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !