Foto: Publicitātes attēli

18 gadus vecais Latvijas hokeja uzbrucējs Ēriks Mateiko pozitīvi izcēlies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" jauno spēlētāju nometnē, vēsta komandas apskatnieki.

"Capitals" jūnijā Mateiko NHL draftā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 90. kārtas numuru, un viņš aizvadītās vasaras laikā piedalījies komandas nometnēs. Arī septembrī risinās "Capitals" debitantu nometne, un tajā latvietis atstājis pozitīvu iespaidu. Kā norāda Vašingtonas kluba apskatnieki Tariks Elbaširs no medija "Monumental Sports Network" un Neitans Mosers no "Washington Hockey Now", augumā raženais latvietis bijis ļoti pamanāms.

"Viņš bija pamanāms ne tikai tāpēc, ka ir 196 cm garš, bet arī tāpēc, ka viņš prot spēlēt ar ripu," rakstīja Mosers.

Sarunā ar "Washington Hockey Now" pats Mateiko norādīja, ka viņš sevi uzskata par hokejistu, kurš nebaidās darīt melno darbu un bloķēt metienus.

"Manas spēcīgās puses varētu būt spēle aizsardzībā un tas, ka es varu lasīt spēli kā aizsardzības tipa uzbrucējs. Esmu fizisks spēlētājs, kurš vienmēr cīnās par ripu. Es vienmēr esmu divcīņās un tās uzvaru. Esmu komandas un enerģijas spēlētājs," teica latvietis.

Viņš arī piebilda, ka viņam jāuzlabo reakcija, jo NHL līmenī viss notiek daudz ātrāk, tāpēc esot jāpielāgojas.

Mateiko iepriekšējās divas sezonas spēlēja Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL). Pagājušajā sezonā viņš Sentdžonas "Sea Dogs" vienībā 49 spēlēs guva 23 vārtus un iekrāja 20 rezultatīvas piespēles. Paredzēts, ka Mateiko šajā komandā aizvadīs vēl vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!