Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" šī starpsezona izvērtusies izaicinājumiem pilna, turklāt šobrīd komanda lūko pēc pastiprinājumiem uzbrucēja pozīcijā, tomēr labus kandidātus jaunais ģenerālmenedžeris Dons Vadels neredz.

Pirmdien "Blue Jackets" sastāvam pievienojās 35 gadus vecais uzbrucējs Džeimss van Rīmsdaiks, ar kuru līgums noslēgts uz vienu sezonu par kopējo summu 900 000 ASV dolāru (812 200 eiro). Kopumā NHL uzbrucējs laukumā devies 1011 regulārā čempionāta mačos, kuros guvis 311 vārtus un izdarījis 318 rezultatīvas piespēles. Stenlija kausa izcīņā van Rīmsdaiks 82 spēlēs sakrājis 36 (21+15) punktus. Pagājušo sezonu viņš pavadīja Bostonas "Bruins" rindās, izceļoties ar 11 vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm.

"Džeimss van Rīmsdaiks savas karjeras laikā ir bijis ļoti stabils un produktīvs spēlētājs, un viņa pievienošanās Kolumbusai nodrošinās mums ne tikai dziļumu sastāvā, bet arī vēl viena veterāna klātbūtni mūsu ģērbtuvē," teikts Vadela paziņojumā.

Tomēr "Blue Jackets" komandai jāturpina meklēt papildinājums uzbrukumā. Šajā starpsezonā šokējoši bojā gāja Džonijs Gudro, kurš bija komandas uzbrukuma līderis, maiņas darījumos klubu pameta Aleksandrs Tekjsē un Patriks Laine, savukārt Džastins Danforts iedzīvojies delnas savainojumā.

Vadels sestdien atklāja, ka viņš cer sastāvam pievienot vēl divus uzbrucējus, tomēr šobrīd situācija brīvo aģentu tirgū neesot tāda, kas viņu ļoti saistītu.

"Ar laiku parādīsies atteikumu sarakstā ievietotie spēlētāji, ir iespējami arī maiņas darījumi," teica "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris. "Pašlaik brīvo aģentu tirgū nav spēlētāju, kurus mēs gribētu parakstīt. Tiesa, ir daži spēlētāji, kuriem mēs varētu piedāvāt līgumus."

Medijs "The Columbus Dispatch" vēsta, ka brīvo aģentu tirgū saistoši spēlētāji varētu būt kreisās malas uzbrucējs Maiks Hofmans, bijušais Bufalo "Sabres" uzbrucējs Kails Okposo un labās malas uzbrucējs Jakobs Silfverbergs. Ir pieejams arī centrs Džefs Kārters, taču iepriekš jau spēlējis "Blue Jackets", un viņš pauda neapmierinātību par to, ka 2011. gadā tika aizmainīts uz Kolumbusu. Sezonu vēlāk viņš komandu pameta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!