Foto: Kadrs no video

Latvijas aizsargs Kristiāns Rubīns piektdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā guva uzvaras vārtus papildlaikā.

Latvieša pārstāvētā Plzeņas "Škoda" viesos ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) papildlaikā uzveica Liberecas "Bīli Tygri".

Rubīns uzvaras vārtus guva papildlaika otrajā minūtē, izceļoties ar precīzu metienu no asa leņķa. Latvijas hokejistam šajā mačā bija otrs lielākais spēlēs laiks - 23 minūtes un 39 sekundes -, un to laikā viņš trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2, jo bija uz ledus arī pirmajos gūtajos vārtos.

Tāpat kā Rubīns, savus pirmos vārtus sezonā guva arī aizsargs Kristaps Zīle, Litvīnovas "Verva" hokejistiem mājās ar 5:2 (4:1, 1:1, 0:0) uzveicot Karlovi Vari "Energie" ar aizsargiem Jāni Jaku un Robertu Mamčicu ierindā. Zīlem šajā mačā arī viena rezultatīva piespēle.

Vārtu guvumā asistēja arī Roberta Bukarts, kamēr viņa un brāļa Riharda pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 3:4 (0:1, 3:0, 0:3) piekāpās Pardubices "Dynamo". Rezultatīvu piespēli atdeva arī uzbrucējs Eduards Tralmaks, bet Kladno "Rytīri" viesos ar 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) zaudēja Ralfa Freiberga un Oskara Batņas pārstāvētajai Hradeckrālovas "Mountfield".

Zīles pārstāvētā Litvīnovas komanda ir vienīgā, kas šajā sezonā piecās spēlēs vēl nav zaudējusi punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!