Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jaundibinātais hokeja klubs "Liepāja" trešdien Brocēnos pārbaudes spēlē ar rezultātu 4:6 zaudēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai no Krievijas Mitišču "Atlanti".

Pa vieniem vārtiem liepājnieku labā guva Bruno Zabis, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Vācijā, Rihards Remiņš, kurš iepriekš pārstāvēja "Zemgale/LLU komandu, un vēl divi šīs vienības bijušie spēlētāji Viktors Jasjonis un Miks Komuls.

Komanda jaunajai sezonai, kurā tā plāno atgriezties Latvijas virslīgas čempionātā, gatavojas Igora Ļebedeva un Aleksandra Cicurska vadībā.

"Liepājas" klubs izveidots kā likvidētās "Liepājas metalurga" komandas pēctecis. Šīs pilsētas vienība Latvijas čempionātā uzvarējusi astoņas reizes, bet pagājušo sezonu izlaida, jo rūpnīca pārstāja uzturēt profesionālas hokeja komandas.

Kā ziņots, interesi piedalīties nākamās sezonas Latvijas hokeja čempionātā pauduši 12 klubi - "Rīga/Prizma", "Kurbads", "Zemgale/LLU", "Ozolnieki/Monarch", "Dinamo/Juniors" un "Daugavpils" komandas, kas visas startēja arī aizvadītajā sezonā, kā arī "Rīga 97", "Liepāja", "Tukums", "Ogre/Juniors", Jūrmalas HASC un "Mogo.lv", kas veidota uz 2013.gada Latvijas čempionu "SMScredit.lv" bāzes.

Līdz 1.augustam visiem klubiem, kas ir gatavi startēt jaunajā virslīgas sezonā, jāiesniedz komandas vārdiskais pieteikums.

Aizvadītajā sezonā Latvijas čempionātā startēja tikai sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga/Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!