Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš pirmdien realizēja pēcspēles sērijas metienu Šveices augstākās līgas (NLA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Cīrihes "ZSC Lions" svinēja uzvaru.

"ZSC Lions" viesos ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja pērnās sezonas čempioni "Bern" komandu.

Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet arī pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā pēc abu komandu četriem mēģinājumiem ar 2:1 vadībā bija Cīrihes komanda, bet piektajā mēģinājumā Ķēniņš realizēja savu "bullīti", izdzēšot pretinieku cerības uz sērijas rezultāta izlīdzināšanu.

Ķēniņš šajā spēlē laukumā bija 10 minūtes un 54 sekundes, izpildot trīs metienus pa vārtiem un uzvarot visus savus iemetienus.

Latviešu uzbrucējs šosezon 31 spēlē guvis trīs vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Tikmēr citā NLA mačā zaudējumu cieta latviešu vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers", kas viesos ar 2:3 (0:2, 2:0, 0:1) piekāpās "Lausanne" komandai.

Punnenovs šajā spēlē bija uz rezervistu soliņa, bet "Tigers" vārtus sargāja Damjano Čjačio, kurš atvairīja 41 no 44 raidījumiem.

Plkst.20.45 latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas nedēļas nogalē cieta zaudējumu prestižā Špenglera kausa finālā, savā laukumā uzņems "Biel" vienību.

NLA kopvērtējumā līderpozīciju ieņem "Bern", kas 34 mačos tikusi pie 75 punktiem, bet par punktu mazāk ir 36 mačus aizvadījušajai "ZSC Lions". "Lugano" ar 45 punktiem 35 spēlēs ir sestajā vietā, bet "Tigers" tikpat mačos tikusi pie 39 punktiem, kas dod desmito vietu 12 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!