Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Es jau pērn septembrī zināju un paredzēju, ka Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis kļūs par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem, sociālajos tīklos ierakstījis Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Ziņots, ka NBA finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā "Celtics" ar 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21) pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1. Ar 18 čempiontituliem "Celtics" nu atkal kļuvusi par NBA vēsturē titulētāko komandu, bet Porziņģis ir ne tikai pirmais latvietis, bet arī pirmais Baltijas spēlētājs, kas ticis pie NBA čempiona goda.

Rinkēvičs apsveicot Porziņģi un "Celtics" sociālajā vietnē "X" publicēja bildi no pērnā gada septembra, kad ar "Celtics" kreklu ar Porziņģa vārdu saņēma no Masačūsetas štata gubernotores Moras Heilijas.

Klātienē vēsturisko notikumu vēroja basketbola aģents Mārtiņš Lauva. Bostonas halles tribīnēs bijuši vēl vairāki Latvijas basketbola līdzjutēji.

Protams, sociālajos tīklos neiztikt bez ironijas par brīvdienu, kas pagājušā gadā Latvijā tika piešķirta par godu Latvijas bronzas medaļai pasaules čempionātā hokejā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!