Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc Bostonas "Celtics" izcīnītā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 18. čempionu titula komandas ģērbtuvēs bija pamatīga svinēšana, kurā emocijas neslēpa arī Kristaps Porziņģis, kurš uz to brīdi pat aizmirsa par savu traumu.

"Celtics" ģērbtuves tika speciāli sagatavotas svinībām, lai gaidāmais šampanieša lietus neizbojā Bostonas komandas svētvietu - "Boston Garden" ģērbtuvi. Kā jau ierasts čempionu svinībās, netrūka šampanieša un cigāru, bet "Celtics" basketbolisti pēc iespējas ilgāk vēlējās samīļot no noskūpstīt NBA čempionu trofeju.

Ziņots, ka NBA finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā "Celtics" ar 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21) pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1. Ar 18 čempiontituliem "Celtics" nu atkal kļuvusi par NBA vēsturē titulētāko komandu, bet Porziņģis ir ne tikai pirmais latvietis, bet arī pirmais Baltijas spēlētājs, kas ticis pie NBA čempiona goda.

Porziņģim gan pēc NBA čempiona titula izcīnīšanas būs jāguļas "zem skalpeļa", jo viņam tiks veikta operācija. Visticamāk, runa ir par kreisās kājas savainojumu, ko viņš guva NBA finālsērijas otrajā spēlē, aizvadot tikai otro spēli pēc labās kājas muskuļa savainojuma. Tādējādi, visticamāk, Porziņģis nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, kas pēc pāris nedēļām sāksies Rīgā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!