Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunās čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu centrs Kristaps Porziņgis "apgājis" komandas mediķus un devies laukumā finālsērijas piektajā spēlē, atklājis "Celtics" galvenais treneris Džo Mazula.

Porziņģis pirmo – labās kājas ikra muskuļa - savainojumu guva "play off" turnīra sākumā un nespēlēja gandrīz pusotru mēnesi līdz pat finālsērijai. Liepājnieks bija viens no komandas "dzinuļiem" NBA fināla pirmajā spēlē, bet otrajā spēlē guva jau kreisās kājas savainojumu. Porziņģis izlaida trešo un ceturto spēli, bet piektajā mačā Bostonā atgriezās laukumā un palīdzēja "Celtics" izcīnīt 18. NBA titulu kluba vēsturē.

Viesojoties podkāstā "Pardon My Take" Mazula atzina, ka Porziņģis "apgājis" komandas mediķus. "Apmēram tā to varētu teikt," neslēpj Mazula.

Treneris izteicās, ka komandai nācis aizsargāt Porziņģi no viņa paša, jo basketbolists rāvies laukumā. Divas spēles izdevies Porziņģi pasargāt no došanās laukumā, bet Bostonas arēnā liepājnieks ticis laukumā. Mazula augsti vērtē Porziņģa ziedošanos un centienus doties laukumā, lai gan bijis risks pastiprināt savainojumu.

Atgādinām, ka Porziņģim tagad būs nepieciešama operācija un viņš, visticamāk, nepalīdzēs Latvijas izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, kas jūlija sākumā notiks Rīgā. Tāpat Porziņģis nevarēs spēlēt Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja Latvijas izlase tām kvalificēsies.

Porziņģis sarunā ar ESPN pēc titula izcīnīšanas atzina, ka viņu gaida ilgs rehabilitācijas process. Tomēr tam nav nozīmes, ņemot vērā izcīnīto titulu, norādījis pats basketbolists. "Man ir vienalga. Es savedīšu sevi kārtībā. Tas [tituls] ir vissvarīgākais, un pēc manas traumas sadziedēšanas un visa tā.. tas bija tā vērts.

Sarunā ar Latvijas Televīziju Porziņģis arī apstiprinājis, ka operācija būs nepieciešama, bet nemācēja teikt, kad tā būs, cik nopietna un vai tādēļ nevarēs spēlēt Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Viens no Bostonas pamatsastāva spēlētājiem Porziņģis "play off" piedalījās vien septiņās no komandas 19 spēlēm. NBA "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā Porziņģis guva labās kājas ikra muskuļa savainojumu, kas liedza viņam palīdzēt "Celtics" ceļā līdz NBA finālam. NBA finālsērijā Porziņģis atgriezās laukumā, bet otrajā mačā guva jau kreisās kājas savainojumu, kā dēļ viņš izlaida trešo un ceturto finālspēli.

Latviešu centrs piektajā mačā atgriezās laukumā, cīņā iesaistoties no rezervistu soliņa. Acīmredzami ne līdz galam vesels viņš uz parketa pavadīja 16:05 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, jo realizēja abus divpunktniekus un vienu no diviem "sodiņiem", taču garām aizmeta abus trejačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!