Fоtо: LETA

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs karjeru turpinās Turcijas vienībā Stambulas "Galatasaray", ceturtdien pavēstīja Stambulas klubs.

Blumbergs noslēdza vienošanos ar "Galatasaray" uz vienu sezonu.

Aizvadīto sezonu Blumbergs pavadīja Grieķijas komandā Saloniku "Aris", ar kuru ULEB Eirokausā sasniedza astotdaļfinālu, bet Grieķijas čempionātu noslēdza ceturtajā vietā. Eirokausā 13 mačos latvietis izcēlās vidēji ar 6,4 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām, kamēr Grieķijas meistarsacīkstēs viņš 21 spēlē caurmērā guva 9,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Pirms pievienošanās "Aris" Blumbergs vienu sezonu pavadīja Rumānijas čempionātā, bet pirms tam viņš spēlēja Spānijas pēc spēka otrās līgas jeb "LEB Oro" komandā Palensijas "Maristas" un palīdzēja tai sasniegt pārspēles par vietu ACB.

Tāpat savā karjerā latvietis divas sezonas pavadīja Latvijas komandās "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Ventspils basketbola audzēknis Blumbergs karjeras pirmsākumos bija arī Vācijas un Čehijas klubu sistēmās, bet pirms profesionāļa gaitu uzsākšanas divus gadus pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

"Galatasaray" šosezon Turcijas čempionātā nepārvarēja ceturtdaļfinālu, bet FIBA Čempionu līgā izstājās otrajā grupu turnīrā. Stambulas klubs par savas valsts čempionu kļuvis 16 reizes.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !