Foto: F64

Latvijas vīriešu izlases basketbolists Andrejs Gražulis šobrīd nezina, kad varēs atgriezties laukumā, un vērtē savu rehabilitācijas procesu dienu no dienas, sarunā ar žurnālistiem atklāja Gražulis.

Šonedēļ Latvijas izlase sāka oficiālo treniņnometni, lai gatavotos Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas no 2. līdz 7. jūlijam norisināsies Rīgā.

Gražulis jau marta beigās aizvadīja pēdējo maču šosezon un pēc tam viņam tika veikta kreisā ceļgala operācija. Šobrīd latvietis veic rehabilitāciju un vēl nezina, kad varēs atgriezties laukumā.

"Šobrīd nezinu, ko atbildēt, pats neko daudz nezinu, taču šķiet, ka ir labāk. Jau skrienu, kaut ko metu pa grozu pamazām. Ja pats zinātu, tad būtu labi, bet šī ir lieta, ko es pats neizprotu līdz galam. Jāskatās dienu no dienas kā jūtos," skaidroja basketbolists.

Savukārt piektdien preses konferencē Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki izcēla, ka šobrīd nav pamata cerēt, ka Gražulis varēs palīdzēt valstsvienībai olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Gražulis norādīja, ka, neskatoties uz to, ka sezona izvērtusies rezultatīva un veiksmīga, pieņemt lēmumu veikt operāciju nav bijis grūti, jo tas palīdzēs laukumā justies labāk ilgtermiņā.

"Tajā brīdī tā jau bija kā trauma, bet arī savā ziņā arī profilaktiski, lai neaizlaistu tālāk neko. Laicīgi nolecu nost. Tas bija nākotnes vārdā, jo, ja es to neizdarītu, tad uz pusotras kājas skraidītu riņķī," teica Gražulis.

Tāpat basketbolists atklāja, ka tikai šonedēļ atsācis augstākas intensitātes fiziskās aktivitātes.

"Šonedēļ tikai sāku skriet, tāpēc nekādos treniņos vēl neiesaistos. Kombinācijas tāpat zinu, tās jau ir bijušas visus trīs gadus. Grūti tās aizmirst," stāstīja Gražulis, piebilstot, ka, salīdzinot ar iepriekšējām vasarām, šī vasara neliekoties citādāka.

Sezonas vidū vairāki mediji vēstīja, ka nākamsezon Gražulis pārcelsies uz Eirolīgas klubu, taču viņš izcēla, ka šobrīd par to nedomā, jo jātiek galā ar savu veselību.

"Ja nav paziņots oficiāli, tad vēl nekas nav noticis. Vēl nerunāsim pa priekšu, jo šobrīd man ir jāizdara lietas ar sevi, jātiek galā ar veselību, tad varbūt kaut ko parakstīts. Es, protams, priecājos, ka tādas baumas vispār ir, bet šobrīd jātiek ar sevi galā," teica Gražulis.

Sagatavošanās laikā Latvijas izlasei paredzētas divas pārbaudes spēles - 26.jūnijā, "Arēnā Rīga" ar Ēģiptes izlasi un 28.jūnijā izbraukumā ar Somijas izlasi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!