Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei šovasar nepalīdzēs jaunais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Bostonas "Celtics" rindās Kristaps Porziņģis, otrdien apstiprināja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

NBA izslēgšanas turnīrā Porziņģis iedzīvojās divās traumās. Porziņģis pirmo – labās kājas ikra muskuļa - savainojumu guva "play off" turnīra sākumā un nespēlēja gandrīz pusotru mēnesi līdz pat finālsērijai. Liepājnieks bija viens no komandas "dzinuļiem" NBA fināla pirmajā spēlē, bet otrajā spēlē guva jau kreisās kājas savainojumu. Porziņģis izlaida trešo un ceturto spēli, bet piektajā mačā Bostonā atgriezās laukumā un palīdzēja "Celtics" izcīnīt 18. NBA titulu kluba vēsturē.

"Centra spēlētājs Kristaps Porziņģis NBA finālsērijas otrajā spēlē 9. jūnijā guva tīklenes plīsumu un stilba kaula aizmugurējā cīpslas izmežģījumu. Lai gan ar šo traumu var būt iespējamas īslaicīgas darbības laukumā, tas vienmēr prasa ķirurģisku ārstēšanu. Porziņģis cerēja atlikt operāciju gan pēc NBA fināla, gan Latvijas valstsvienības olimpiskās kampaņas, tomēr savainojums viņam neļauj stabili spēlēt olimpiskajām sacensībām nepieciešamajā līmenī. Tuvākajās dienās tiks veikta operācija, un turpmākā informācija sekos, tiklīdz tāda būs," teikts otrdien, 25. jūnijā, izplatītajā "Boston Celtics" oficiālajā paziņojumā.

Tādējādi otro vasaru pēc kārtas Latvijas izlasei jāiztiek bez sava labākā basketbolista. Pagājušajā gadā Porziņģis nespēlēja Pasaules kausā, kurā Latvijas izlase sensacionāli izcīnīja piekto vietu.

Latvijas izlase šobrīd gatavojas Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas jau nākamnedēļ risināsies Rīgā. Trešdien Latvijas izlasei paredzēta pirmā no divām pārbaudes spēlēm, "Arēnā Rīga" tiekoties ar Ēģiptes izlasi. Pēc tam piektdien, 28. jūnijā, Latvijas izlase Tamperē tiksies ar Somijas izlasi.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7. jūlijam. Latvijas valstsvienība A apakšgrupas turnīrā otrdien, 2. jūlijā, plkst.19 spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet trešdien, 3. jūlijā, plkst.19 ar Filipīnu komandu. Apakšgrupas divas labākās komandas sestdien pusfinālā spēlēs ar kādu no B apakšgrupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāju svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!