Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki nosaucis tos 12 spēlētājus, kuri piedalīsies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas vīriešu valstsvienības vadība FIBA noteiktajā termiņā iesniedza 12 spēlētāju pieteikumu olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas otrdien, 2. jūlijā, sāksies "Arēnā Rīga". Pirmajā spēļu dienā plkst.19 Latvijas izlases pretinieki būs Gruzijas basketbolisti, savukārt pirms tam plkst.15.30 savā starpā spēlēs B apakšgrupas komandas Brazīlija un Melnkalne.

No 15 spēlētājiem, kuri piedalījās treniņos un pārbaudes spēlēs olimpiskajam kvalifikācijas turnīram nav pieteikti Artūrs Kurucs, Mārcis Šteinbergs un Anžejs Pasečņiks.

Līdz ar to valstsvienības sastāvs olimpiskā kvalifikācijas turnīram būs: Rodions Kurucs, Mareks Mejeris, Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits, Artūrs Strautiņš, Jānis Strēlnieks, Klāvs Čavars, Rihards Lomažs, Artūrs Žagars, Kristers Zoriks. Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki, trenera asistenti Jānis Gailītis un Artūrs Visockis- Rubenis.

No sastāvā iekļautajiem spēlētājiem, astoņi spēlētāji piedalījās 2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, Jānim Strēlniekam un Dairim Bertānam ir četru, Marekam Mejerim – triju, Dāvim Bertānam un Jānim Timmam – divu, Rolandam Šmitam – viena Eiropas čempionāta finālturnīra pieredze. Pirms astoņiem gadiem olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā piedalījās Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma un Mareks Mejeris.

"Paldies visiem, kuri piedalījās sagatavošanās procesā un centās parādīt labāko sniegumu, taču pienācis laiks paziņot lēmumu un nosaukt 12 spēlētājus, kuri pārstāvēs Latviju svarīgajā turnīrā. Ejam uz priekšu, un koncentrēsim visu enerģiju un entuziasmu pirmajai spēlei ar Gruzijas komandu," sacīja Banki.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7. jūlijam. Latvijas valstsvienība A apakšgrupas turnīrā otrdien, 2. jūlijā, plkst.19 spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet trešdien, 3. jūlijā, plkst.19 ar Filipīnu komandu. Apakšgrupas divas labākās komandas sestdien pusfinālā spēlēs ar kādu no B apakšgrupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāju svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!