Foto: FIBA

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru basketbolā Rīgā Latvijas izlase otrdien iesāka ar ļoti pārliecinošu uzvaru pār Gruziju, un šajā mačā ar vairākām lieliskām epizodēm abos laukuma galos izcēlās uzbrucējs Mareks Mejeris. Viņš savas kvalitātes pietiekami augstā līmenī apliecinājis jau ilgu laiku, bet tagad Mejeris iedvesmoja savu komandu spert pirmo soli pretī olimpiskajai ceļazīmei.

Latvijas basketbolisti otrdien "Arēnā Rīgā" nepilnu deviņu tūkstošu skatītāju priekšā olimpiskā kvalifikācijas turnīra ievadā ar rezultātu 83:55 sagrāva Gruziju. Par šī mača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts tieši Mejeris, kurš spēli sāka komandas pamatsastāvā un laukumā pavadīja 27:40 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņš šajā laikā guva 11 punktus, trāpot četrus no četriem divpunktu metieniem un vienīgo izmesto tālmetienu. Uzbrucējs arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, no kurām trīs uzbrukumā, izdarīja četras piespēles un pārtvēra vienu bumbu. Mejeris nopelnīja 21 efektivitātes koeficienta punktu un spēli noslēdza ar iespaidīgu +/- rādītāju +27. Izšķirošo izrāvienu Latvijas izlase veica otrajā ceturtdaļā, un Mejeris bija svarīga daļa no tā. Viņš pirmajā puslaikā guva septiņus punktus un sasniedza +/- rādītāju +22.

Mejeris 2023. gadā neiekļuva Latvijas izlases sastāvā uz Pasaules kausa izcīņu, būdams viens no pēdējiem, kuru atskaitīja, un nav izslēgts, ka viņš neiekļūtu sastāvā arī uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, ja ierindā būtu Andrejs Gražulis. Neraugoties uz pieņēmumiem, kā būtu, ja būtu, Mejeris ir sastāvā un fantastiski nospēlēja pret Gruziju, ko apliecināja arī viņa komandas biedri.

"Mareks ar savu atlētiskumu un garajām rokām palīdzēja gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Viņš ļoti labi cīnījās par atlēkušajām bumbām, un, kā redzējām, viņam var arī "uzkarināt" gaisiņu," pēc spēles sacīja saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!