Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Bostonas "Celtics" uz diviem gadiem pagarinājusi līgumu ar centru Ksavjeru Tilmanu, kurš bija latvieša Kristapa Porziņģa dublieris, vēsta ESPN.

"Celtics" jūnijā izcīnīja savu 18. NBA čempiontitulu, un 25 gadus vecais Tilmans bija svarīga figūra, kad veselības dēļ Porziņģim bija jāizlaiž spēles. Viņš Bostonā nonāca februārī maiņas darījumā ar Memfisas "Grizzlies". Regulārajā čempionātā kustīgais centrs, kurš zināms kā pašaizliedzīgs aizsardzības spēlētājs, 54 mačos vidēji guva 5,3 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas.

Veselības likstu dēļ Porziņģis izlaida daudz spēļu izslēgšanas turnīrā, kā rezultātā viņš bija jāaizvieto gan Tilmanam, gan Lūkam Kornetam, kurš šovasar arī pagarināja līgumu ar "Celtics". Šiem abiem basketbolistiem jaunās sezonas sākumā paredz gana būtisku lomu, jo savainojuma dēļ latvietis nespēlēs līdz pat gada beigām, turklāt vēl viens garais spēlētājs Els Horfords ir jau 38 gadus vecs un nevar spēlēt ar lielu slodzi.

Iepriekš "Celtics" šovasar noslēdza lielāko līgumu NBA vēsturē ar Džeisonu Teitumu, kā arī pirmdien vienojās ar Deriku Vaitu par 126 miljoniem dolāru četros gados. Līdz ar to sagaidāms, ka Bostona saglabās teju visu čempionu sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!