Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase ceturtdien neklātienē kļuva par savas apakšgrupas uzvarētāju Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, bet vēlāk noskaidrojās, ka tā pusfinālā spēkosies Kamerūnas valstsvienību, kas ar uzvaru pār Brazīliju sagādāja pārsteigumu.

Ceturtdienas spēles iesākās ar maču A apakšgrupā, kurā Filipīnas ar rezultātu 94:96 (17:28, 26:27, 31:19, 20:22) piekāpās Gruzijai, taču ar to bija pietiekoši, lai turpinātu cīņu par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Savukārt Gruzija turnīru noslēdza jau pēc grupas cīņām.

Gruzijas izlasē rezultatīvākais ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Aleksandrs Mamukelašvili, 21 punktu un desmit bumbas zem groziem iekrāja Goga Bitadze, bet Tornike Šengelija guva 17 punktus un atzīmējās ar septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Starp filipīniešiem ar 28 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džastins Braunlī, kamēr 16 punkuts pievienoja Dvaits Ramoss.

A grupā visām trīs komandām bija viena uzvara divās spēlēs, bet pirmo vietu ieņēma Latvija, kas bija iekrājusi labāko gūto un zaudēto punktu starpību (+19). Otro vietu ieņēma Filipīnas (+7), bet Gruzija ierindojās trešajā pozīcijā (-26).

Vēlāk Kamerūnas izlase ar rezultātu 77:74 (29:27, 27:12, 12:16, 9:19) pārspēja Brazīlijas valstsvienību, tādējādi nodrošinot vietu pusfinālā.

Kamerūnas izlasē 15 punktus guva Braiss Ejaga Bidiass, bet astoņus punktus pievienoja Pols Ebua. Brazīlijas izlasē ar 19 punktiem izcēlās Leo Meindls, bet Lukass Diass sameta 16 punktus.

Arī B apakšgrupā visas trīs komandas izcīnīja pa vienai uzvarai. Pirmo vietu ieguva Brazīlija, kurai gūto un zaudēto punktu starpība bija +6, otrajā vietā ierindojās Kamerūna (-1), bet Melnkalne palika trešajā vietā un ārpus pusfināla (-5).

Līdz ar to Rīgā notiekošajā olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfinālā A grupas uzvarētāja Latvija spēkosies ar B grupas otro vietu Kamerūnu, bet B grupas uzvarētāja Brazīlija ar A grupas otrās vietas ieguvēju Filipīnām.

Latvijas un Kamerūnas izlases pusfināls sestdien "Arēnā Rīga" norisināsies plkst.19, bet pirms tam plkst.15.30 maču aizvadīs Brazīlija un Filipīnas.

Pusfināla mači tiks aizvadīti sestdien, bet fināls paredzēts svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!