Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase sestdien Rumānijā ar zaudējumu uzsāka Eiropas čempionāta B divīzijas turnīru.

Latvija ar 70:88 (22:23, 17:15, 14:23, 17:27) zaudēja vienaudžiem no Horvātijas.

Latvijas izlasē 11 punktus guva Dāvis Ozers, bet desmit punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Kristaps Soldatenoks.

Horvātijas vienībā ar 26 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Ivans Bogdanovičs, Pa 12 punktiem guva Marino Dubravčičs un Stellans Rajaofera, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Turnīra turpinājumā latvieši spēkosies ar Somijas, Slovākijas un Šveices basketbolistiem. Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A divīziju.

Ainara Bagatska vadītā izlase sagatavošanās posmā aizvadīja septiņas pārbaudes spēles. Vispirms latvieši ar 82:67 apspēlēja vienaudžus no Gruzijas, kuriem pēc tam ar 74:81 zaudēja, piedzīvoja divas neveiksmes pret Lietuvu (81:89 un 58:78), pa reizei uzvarēja un zaudēja mačos ar Ukrainu (62:66 un 72:51) un pēdējā pārbaudes spēlē ar 68:63 uzvarēja igauņus.

Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrs Rumānijā norisināsies līdz 21.jūlijam.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Kristofers Karlsons ("Valmiera Glass"/ViA), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš (abi - "Latvijas Universitāte"), Rihards Berkolds ("Rīgas Zeļļi"), Francis Neilands (LU/"BS Rīga"), Dāvis Ozers ("Ventspils"), Ralfs Tumaševs (BS "Ogre"), Ernests Ločmelis (Austrumfloridas koledža, NCAA), Kristaps Soldatenoks ("Liepāja"), Jānis Jīnemanis ("Gottingen", Vācija), Pēteris Pinnis ("VEF Rīga"), Andrejs Silčonoks (Toronto Metropolitēna universitāte, Kanāda).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!