Uz piektā diennakts basketbola turnīra "Krastu mačs" konkursu bumbas triekšanā grozā no augšas šogad netiks aicinātas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes, kā tas bijis iepriekš, bet gan profesionāli "slam dunk" meistari, trešdien preses konferencē atklāja rīkotāji.

Kā uzsvēris "Krastu mača" idejas autors Edgars Jaunups, šāds piegājiens "slam dunk" konkursu skatītājiem padarīs vēl aizraujošāku.

No pašmāju pārstāvjiem "slam dunk" konkursā piedalīsies labākais pašmāju šī aroda meistars Kristaps Dārgais, kā arī Latvijas izlases spēlētājs Jānis Timma. Tāpat konkursā sacentīsies šogad Latvijā jau redzētais Rafals Lipeks no Polijas, kurš kopā ar pēdējo divu gadu Rīgas "Sprite Slam Dunk" konkursa uzvarētāju Džastinu Dārlingtonu no Kanādas tiek uzskatīts par vienu no diviem šā brīža pasaules labākajiem "dankeriem".

"Krastu mačs" šogad Rīgas ostas un galvaspilsētas svētku programmas laikā notiks 16. un 17.augustā.

Pasākums sāksies plkst.13 ar "slam dunk" un trīspunktu metienu konkursiem, otrajam no kuriem pagaidām vēl notiek dalībnieku saskaņošana. Pēc tam plkst.15 sāksies pats mačs.

Kā jaunums šogad ir atsevišķa galvenā trenera piesaistīšana katrai no "Krastu mača" dalībnieku pusēm.

Reģistrēties sacensībām varēs no piektdienas, 1.augusta, plkst.12. Pērn visas mača dalībnieku vietas tika "izķertas" 19 minūšu laikā.

Diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs" Rīgas ostas un galvaspilsētas svētkos notiks jau piekto gadu. Tajā piedalās vairāk nekā 600 dalībnieku - gan profesionālu basketbolistu, gan dažādu vecumposmu amatieru -, un to apmeklē aptuveni 100 000 skatītāju.

Pērnajā augustā turnīrs pie Nacionālās operas ēkas noslēdzās ar Daugavas kreisā krasta komandu uzvaru. Pirms piektās sezonas Daugavas labā un kreisā krasta komandu savstarpējais rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!