Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlases treneris Arvis Vecvagars pēc uzvaras izšķirošajā mača ar Franciju, kas mūsu komandai pavēra durvis uz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, atzina, ka puiši to paveica ar darbu, cīņassparu un komandas garu.

"Puiši malači - nocīnījās kā īsti vīri!" pēc spēles teica Vecvagars. "Spēles likme bija ļoti augsta, tomēr lielais stress izpaudās tikai pirmajās minūtēs, kad nokļuvām zaudētājos ar 6:18. Tomēr dažu minūšu laikā izlīdzinājām rezultātu un turpinājumā jau bija gan apņēmība, gan pietiekami nobriedis basketbols."

Kā ziņojām, Francijas komandu mūsējie pārspēja ar 63:59 (17:18, 33:37, 49:47) un E grupas turnīru noslēdza ar bilanci 3-2, ierindojoties 3.vietā. Čempionāta turpinājumā Latvija cīnīsies par 1.-8.vietu, kā arī vienu no piecām ceļazīmēm uz pasaules U-19 čempionātu.

"Visumā attaisnojās cerības uz zonas aizsardzību. Tā sagādāja lielas problēmas pretinieku uzbrukumam, turklāt palīdzēja pārliecinoši uzvarēt cīņā pie groziem (50-36), kaut gan Francijai bija izteikts pārsvars augumos un atlētismā," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā saka Vecvagars. "Uzbrukumā sākumā netikām galā ar pretinieku aizsardzības sistēmu, tomēr pamazām pielāgojāmies. Pamainījām taktiku, izstāstījām, kas darāms un puiši samērā labi realizēja koriģēto plānu. Galvenais, ka spēles lielākajā daļā tika saglabātas vēsas galvas – nesteidzāmies, netrakojām."

"Kārtējo reizi apstiprinājās, ka esam stipri tikai tad, ja visi spēlētāji dod savu ieguldījumu," norāda treneris. "Gan tie, kuri spēlē vairāk par 30 minūtēm, kā to darīja Rihards Lomažs, gan tie, kuri iziet laukumā uz īsām epizodēm. Spēles laikā gadās visādi. Piemēram, Artūrs Grīnbergs spēles sākumā saņēma stipru sitienu pa galvu piedevām vēl sasita muguru, tomēr mača beigās viņš atkal bija ierindā un trāpīja lūzumu panākušo trīspunktnieku. Zigmārs Raimo, kurš iepriekš spēlējis epizodiski, pēc Mālmaņa piektās piezīmes labi nocīnījās visu ceturto ceturtdaļu un galotnē aukstasinīgi iemeta četrus sodus. Savukārt Renārs Birkāns nepilnās 14 minūtēs sakrāja koeficientu +18."

"Notikumiem blakus grupā līdz šim neesmu pievērsis uzmanību, tāpēc par nākamajiem pretiniekiem viedokļa vēl nav. Par to domāsim rīt. Mūsu līdzšinējā pieredze šajā čempionātā liecina, ka nav uzdevumu, kurus mēs nevarētu atrisināt. Gatavosimies un cīnīsimies," norāda Vecvagars.

Ceturtdaļfinālā piektdien, 1.augustā, Latvijas pretinieki būs Turcijas U-18 izlase. Pusfinālā šī pāra uzvarētāji spēlēs ar pāra Horvātija - Spānija uzvarētājiem. Vēl ceturtdaļfinālā tiksies Serbija ar Lietuvu un Itālija ar Grieķiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!